26 Şubat 2013 Salı

Paulo Coelho'dan YABANCI

Ben bir yabancı değilim, çünkü evime sağ salim dönmek için durmadan dua etmedim, evimi, masamı, yatağımı hayal ederek vaktimi harcamadım. Ben bir yabancı değilim, çünkü hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, kafamızdaki sorular, yorgunluğumuz, korkularımız, bencilliğimiz, cömertliğimiz hep aynı. Ben bir yabancı değilim, çünkü ihtiyacım olduğunda verileni almasını bildim. Çaldığım kapılar açıldı. Aramasını bilince kafamdan geçeni buldum. ~ Elif


22 Şubat 2013 Cuma

EILEEN CADDY 22/02/2013

   
Be Transformed in a New Life

Cast all the old away to make room for the new. Open your eyes and behold nature all around you: a tree has to rid itself of all its old dead leaves before the new growth can spring forth in its full glory. The seed must break through its old skin before it can grow and flourish; it has to leave all the old behind to wither and die away. When a baby chick hatches out of its shell, it does not cling onto the old shell but leaves it behind forever and is transformed in a new life; so with each one of you. Leave all the old behind as you advance into the new. Never look back or hanker for anything of the old even if at the time it seemed very good. There are far more wonderful things in the New so never be afraid or reluctant to leave all the old behind.

 
 
Yeni Yaşama Dönüştür Kendini
 
Yeniye yer açmak için eskiyi atın gitsin. Gözlerinizi açın ve etrafınızdaki doğayı seyredin; doğa tüm eski olanları geride çürümeye ve ölüp yok olmaya bırakmak zorundadır, o eski kabuğa tutunmaz ve eskiyi sonsuza kadar bırakır ki o zaman kendini yeni bir hayata dönüştürebilir, tıpkı herbirinize olduğu gibi. Tüm eski olanı arkada  bırak ve yeniye ilerle. Hiçbir zaman geriye bakma ve özleme eski olanı, o bir zamanlar çok güzel gözükmüş olsa bile. Çok daha muhteşem şeyler var YENİ de ve asla eskiyi geride bırakmaya isteksiz olma ve  korkma.
 
 
 

18 Şubat 2013 Pazartesi

Şarkı Söyleyen Kalp / Singing Heart

Her kalp kendi şarkısını söyler ve yalnızca diğer yarımız o sesi duyar.

Each heart sings its own song and only our other half can hear that melody.

Jan-Philipp Sendker

 
Sea of Serenity (Dinginlik Denizi) by Rassouli

15 Şubat 2013 Cuma

Anda Yaşamak, İki Yüzlülük ve Tutarsızlık Üzerine

Anda yaşamanın tam ne olduğunu ya da olmadığını düşünüyorum epeydir.

Sanki bir şeyleri yanlış algılıyoruz hissi vardı içimde.

Yaşam en büyük öğretmen gerçekten! Son dönemlerde yaşadığım olayları evirip çevirip tekrar tekrar baktım onlara. Duygularıma tepkilerime...



Çoğumuz anda yaşamayı yaşamın önümüze getirdiği herşeye, herkese, her olaya bireysel veya bütünsel değerlerimizi, sorumluluklarımızı, sözlerimizi , özsaygımızı, özdeğerimizi özetle duruşumuzu yok sayarak ilgili deneyimin içine atlamak olduğunu zannediyoruz sanki. Oysa belirli bir hedefe ilerleyen bir yolculuk yaşam. Bu hedef tamamen bireysel ve bu nedenle de çok güzel!

İşte bu algı yanılsaması ile bir türlü akmıyor ilerlemiyor yaşam içimizde ve dışımızda.

"Yaşam kabızı" olup çıkıyoruz. Tam yaşıyamıyoruz.

Mutsuz huzursuz oradan oraya savrulan biri oluveriyoruz.

Peki kardeşim ne bu anda yaşamak diyeceksiniz şimdi?

Geçmişin zehirli duygularından ( öfke, kıskançlık, nefret, üzüntü,incinme vb) arınmış olarak ve tamamen içsel hedefimizin farkındalığı ile şimdi ve burada algısı ile neşe içinde yaşamla dans etmek keyif almak ve tüm bu güzelliklere İZİN VERMEK  bana göre anda yaşamak.

Örnekle anlatayım en iyisi.

Diyelim ki patronunuza çok kırıldınız bir yaklaşımı için.  Bunu defalarca iletmenize rağmen halen değiştiştirmiyor davranışını. Ancak ekip olarak bir eğlenceye etkinliğe gidiyorsunuz diyelim. Sizin de normal şartlarda çok keyif alacağınız bir şey olsun bu! Siz hayal gücünüze bırakıyorum  bu kısmı...

Şimdi olasılıklara bakalım.

Zehirli duyguların etkisi altında gitmeyi red eder kendinizi bu güzelliği yaşamaktan mahrum edersiniz, zorunlu ise katılımınız  o anı somurtarak geçirip anı hem kendinize hem de diğerlerinize zehir edersiniz ya da zehirli duyguları geçmişte bırakıp tam da o anda ve orada olup anın keyfini çıkartırsınız...Çocuk kalbi ile yaşarsınız o anı !

Hani çocuklar bir an kızar ağlar beş dakika sonra kahkahalar atar ya aynen öyle. Hatta küsüştüğü arkadaşı ile beş dakika sonra yine kanka olur oyunlar oynar gülücükler saçar etrafına...

Diyelim ki siz çocuk kalbine sahip ve anda yaşayabilme becerisini edinmiş şanslı kişilerden birisiniz ve fakat  patronunuz böyle biri değil.

Yani zehirli duyguları başka bir deyişle geçmişi içinde sürekli yaşayan ve çoğaltan biri ki bu zamanla nefret ve kine dönüşür, sizi anlıyabilir mi?

Sizi iki yüzlülük ya da tutarsızlıkla suçlayabilir ! Oysa siz çocuklar gibi şendiniz o an. Anı yaşıyordunuz sadece.

Peki o zaman iki yüzlülük ya da tutarsızlık ne ola diyeceksiniz şimdi de?

İşte anda yaşamamanın tam tersidir iki yüzlülük ve tutarsızlık. Yani içinizde zehirli duygular halen varken sahte güler bir yüz, iyi insan maskesini  takıp rol oynadığımız haller oluyor bunlar da. Bunu farkında olarak yaparsak ikiyüzlülük yok farkında olamadan yaparsak (pek çok şeyi zaten farkında olmadan deneyimle miyoruz?) buna da tutarsızlık denir bana göre.

Her ana her olaya her insana tamamen nötr duygularla yaklaşabiliyor olmak anda yaşamak bence!

Bu geçmiş deneyimlerimiz için bile geçerli. Asıl beceri de bu olsa gerek zaten!

Bir örnek vereceğim yine.

Diyelim ki bir birlikteliğiniz var dı ve iki tarafta birbirine sevgi ve saygı duymasına, ortak idealleri paylaşmasına, yaşam insan varoluş üzerine ortak düşünce ve duygu paydalarına , benzeri zevklere sahip olmalarına rağmen, bir şekilde ayrılık yaşanmış olsun. Tahmin ettiğiniz gibi geçmişin gölgeleri yani korkular devreye girmiş olsun.

Şimdi bu iki insan yaşamın elleri ile bir şekilde bir vesile ya da "tesadüf " ile tekrar karşılaşsalar,  neler olabilir ? Unutulan bir kitabın CD'nin iadesi ya da yolda karşılaşmak gibi bir şey. Yaşam bu belli olmaz! Yaşamın içinde nedensiz ya da tesadüfi  bir an yoktur aslında.  Böyle bir olasılığın oluşması bile yaşamın birşeyler göstermeye, anlatmaya çalışma şeklidir belkide.

Burada sadece olumlu olasılığı irdelemek istiyorum. Bu iki insan yaşamın bilgeliğine , zekasına saygı duyup , onu olduğu gibi kabul edip, anda var olup farklı bir duruş sergileyebilirler o karşılaşma anında.

Yani sanki ilk kez karşılaşıyorlar ve ilk kez varlıklarını birbirlerine açıyolarmışcasına gerek kendi birliktelikleri  ve gerekse de yaşamlarının tümü ile ilgili zehirli duyguları bırakıp, tamamen nötr duygularla birbirlerine bakabilir, iletişebilir ve yakınlaşabilirler. Kimbilir belki de gerçek sevgi o zaman doğabilir aralarında ! Belki de bunu öğrenmeleri gerekmiştir sadece.Bunu en derinlerinden samimiyetle istemeleri arzulamaları yeterli olacaktır belkide. Nasılını sorgulamadan bu sefer!

Özetle her an yeni bir andır ve tamamen ne yaşayacağımız bizim seçimimizdir.

Yeterki çocuksu bir kalp ile anda olabilmeyi becerebilelim.

Gurumun öğretisinin iki temel öğesi vardı.

Biri, dikkatimizin anda olması, ana tutunabilmesi ile  zihinn ki geçmiş ile gelecek oluyor bu, etkisinden özgürleşebilmek (zehirli duyguların nötrleşmesi yani)

Diğeri ise bir çocuk gibi saf ve masum olabilmek.

İşte gerçekten bu iki duruşu içimizde tesis edebildiğimiz zaman,  yaşam ile dans edebilir, neşe içinde çoşku ile akabiliriz büyük ırmağın içinde.

Sadece bunu istemek ve buna niyet etmek yeterli sanki.

Zira herşey sevgi ile oluyor ve herşey mümkün!

Funda

















12 Şubat 2013 Salı

IQ,EQ,SQ and now AQ

When I was in teenages IQ was the only so called "criteria" of one's capability&ability.  Our intellectual quotient!  This is  our personel understanding. It helps us to understand the subjects and it comes from our birth. It can not be developed as other understandings. It is base in our left brain.

 
New Man New Woman by Alex Grey

Than in mid  of 2000's,  we started to hear about EQ.Emotional Quotient ! People who has high EQ are more succesful in speaking and use their right brain more. We use EQ for our communication with others. It develops in time.

Than we started to see SQ in some books and magazines since couple of years. Spiritual Quotient! It can be described as spiritual balance and understanding in summary. Our IQ and EQ have to have certain balance and harmony so that we can have a balanced  SQ . When SQ rises IQ and EQ also rise.

To have a succesful , happy and peaceful life we need to have all these understandings have balance and harmony with each other and the whole.

These are not the all Q's but the main known three ones.

Than I beleive it is time to introduce a new understanding.

AQ...Angelic Quotitent!

The one who has oneness , love  and abundance understanding & conscious...

The one does see others as part of himself/herself , the one whom sees , hears , feels from the eyes ears and hands of spirit,

The one totally beleive and trust  in life !

The one live in the moment and go with the flow with full surrender...

The one who has full of virtue, justice, conscientious in his/her personality...

The one who respects and protects mother earth and all the being on it...

The one who is englighted and united with the source of life!

I beleive the new human being called Homo Novus (*) has AQ and there are many of them on earth now!

With Love,

Funda

(*) New man on earth is decribed as Homo Novus  by Nil Gün  in 2010.

6 Şubat 2013 Çarşamba

No Fuel Save Soil !

My dear sisters and brothers,

I am a mother of a beatiful two sons and I have a request from all of you from deep of my heart!

Yes , this is an urgent call for all us...



All we know fosil fuels are coming from old plants and animals such as dinasors which are out of evolution in fact.

By exploring the fosil fuels from the rocks and/or from underground what we do infact , we bring back materials which are not belonging our today's reality ...It is totaly against evolution and againts the flow of life...Against the existence ! Against the spirit !

So basicly it destroys our lifes...Our future on earth!

OPEC's founder politician Juan Pablo Perez from Venezuella had called petrol (fosil fuel) as "devil's dirt"  because of it is destroying the nature and the world's politics . He also predicted so that it will be the reason of destruction of human kind!

Conincidentally all reseraches say  the same thing nowadays! Many researchers say  we have 100 years on earth if we do not make a sharp U turn.

There are two things to be done here...

One of the urgent action must be keeping the petrol  under the ground...There are very strong lobbies in Bolivia, Venezuella and Colombia which have large petrol reserves indeed. Nevertheless the majority in the public is aware of  emerging threat!

And other action is in our hands today.

All we know the companies which are making so called " the profit" out of fosil fuels can not operate without human resources.

Their critical point is human resources!

It means US !

If  we  choice our training or bussiness carreer in different  companies and/or work for other companies  rather than them than there would be a chance for the world.

We would help to mother earth with our choices!

As we all know we create our life and our reality with our choices.

How to earn money and how to use money are so much important regarding our vibration, energy we reflect to universe. What we reflect we receive !

If we choise righteous , justice egalitarian way of life than we should be sure the mother earth will be always protecting  and saving us. She will take care of us and our beloved ones.

We must trust in her and beleive in her...

My heartly request is specially from  the youth of the world infact.

Because ;

You are our future!

You  are the new conscious of the earth!

You  are the protectors and transformers ! You will bring balance in energies on earth !

You are the cyristals of mother earth !

The mother earth  has been waiting for  you for ages...

Just be aware of your heart and your motives and your vibrations accordingly.

Beleive in Yourself !

I am simply a mother!

I love my sons and all the children on  earth...All I wish all the children of earth to be able to see  their grand children and enjoy their lifes with their beloved ones  in peace and happiness.

Beleive ,  the mother earth also loves all of us ...We are her children indeed!

Let us give a big support to Mother Earth and accept her motherhood with total respect and surrender.

Eventough we will have short time on earth , than our choice could be to have a self respecting and glorious life eventually.

Basicly all the companies on earth need man power. "Human resourses."

It is time to re-source ourselves with the mother earth, each other and source of life. 

We will be the  human beings whom re-sourced again basicly.

We  have the power and courage to do this.

Because we are born to be re-sourced.

With Love

Funda





3 Şubat 2013 Pazar

Gezegenin Kalbi

"Ben bu gezegen hakkında bir şey söylemek istiyorum.Onun bir kalbi, sevgisi ve sevinci var. İnsanlar duvarlarına mutlu olmalarını hatırlatan tabelalar asarak kendilerine yardım edebilirler. Bu tabelalar şöyle demelidir: MUTLU OL!" 

Beş yaşındaki Kylan'ın ağzından

KRİSTAL ÇOCUKLAR, Doreen Virtue Ph.D.

1 Şubat 2013 Cuma

EILEEN CADDY 01 / 02 / 2013

    
The Choice Always Lies With Each Individual

There is no quick or easy way to reach Me in this spiritual life. Every soul has to go through the fires of purification, has to be tried and tested. It may take some souls lifetimes and others may see the Light, go through their tests and trials without any resistance and come through much quicker. If every soul could become like a little child, so much pain and agony could be avoided. They find it so difficult to leave behind all the old. Old habits die hard. Remember you cannot be fettered by anything of the old; you must be absolutely free, free, free. The breaking away from old conventions, old moulds is so much easier if the break can be short and sharp and not dragged out in the most painful way. The choice always lies with each individual.

 
 
Seçim Her zaman Her Bir Bireyin İçindedir
 
Bu ruhsal hayatta bana ulaşmanın kolay ve hızlı bir yolu yoktur. Her ruh saflaştırıcı ateşin içinden geçmeli, test edilmeli ve yorulmalıdır. Bazı ruhlar için bu bir çok yaşam alır, bazıları da ışığı görür , testlerinin ve sınavlarının içinden hiç bir direnç göstermeden geçer ve daha hızlı yaklaşır. Eğer her ruh bir küçük çocuk gibi olabilir ise, anack o zaman çok acı ve ızdırap yaşanmadan bu süreç tamamlanabilir. Bazıları eskiyi arkada bırakmayı çok zor bulurlar.Eski alışkanlıklar zor ölür.  Eski bir şey tarafından engellenemiyeceğinizi hatırlayın, tamamen özgür olmalısınız tamamen özgür özgür...Eski geleneklerden, kalıplardan özgürleşmek kurtulmak çok kolaydır, eğer kırılma çok acı veren bir şekil yerine kısa ve şiddetli ise. Seçim her zaman her bir bireyin içindedir.