20 Şubat 2012 Pazartesi

Tuz Tüketimi Üzerine Bir Öneri

Tüm dünyayı bilemem ama Avrupa'daki restaurantlarda tuzluk ve karabiberlik kullanımının Türkiye'deki ile tam tersi olduğunu gözlemlemişimdir...Hiç dikkatinizi çekti mi?

Biz de çoğunlukla üç ya da çok delikli olan baharatlık "tuzluk" , tek delikli olan baharatlık ise "karabiberlik" olarak kullanılıyor.


TUZLUK VE BİBERLİK

Turistler ya da ex patlar eminim bir çok kez boca etmiştir tuzu , karabiber yerine yemeklerine ülkemizde...

Oysa Avrupa 'da olduğu gibi tek delikli olan baharatlık tuzluk çok delikli olan ise karabiberlik olarak kullanılsa , daha az tuz tüketilmiş olur.

Lüks restaurantlar zaten değirmenli kristal tuz kullanıyorlar genelde. Bu daha sağlıklı elbette ama yaygın uygulama olarak sadece baharatlıkların kullanım şeklini değiştirmek bile önemli bir fark yaratabilir diye düşünüyorum.

Sağlıklı günler dileğimle!

sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder