Evettt kendime Hamur İşleri Şefi Dominique Ansel'den "Tatlı Kursu" nu yeni yıl hediyesi olarak seçtim.
Tatlı ile hiç aram yoktur ancak teklif inanılmaz hoşuma gitti!
Hele bir de Şef Ansel'in hediye sahibine seslenişi...
"Neyi sevdiğini ve ne yediğini bilmek isterim. Ne yiyerek büyüdün? Annen ne pişirdi? Seninle birlikte kim yerdi? Yiyecek insanlarla temas kurmak ile ilgili bir meseledir. Yemeğin son derece duyusal bir şey olduğunu anlamak zorundasın. Özel bir şey yaptığında hafızanda yaşayan bir andır. O an sonsuza kadar seninle kalır."
Beli ki mesleğini aşkla yaşıyor Şef Ansel. Bir olmuş mesleği ile sanki.Özünü akıtmış işine,yaratılarına!
Kişinin kendini gerçekleştirmesi böyle bir şey olsa gerek...
Cronut hamur işi Şef Ansel'in yaratıcı dehasının amblemi haline gelmiş.
Bu da Şef'in 2011 yılında New York şehrinde açtığı "Dominiquie Ansel Bakery" isimli dükkanı...
Gelelim hediyemin detaylarına...
Hediye sahibinin ilham verdiği ve Cronut'ın mucidi Dominiquie Ansel tarafından tasarlanan orijinal bir tatlı... Bayıldım buna ne yalan söyliyeyim!
Ansel ile birlikte Ansel'in New York'taki fırınında sabahın erken saatlerinde yaşanan perde arkası deneyimi...Çok farklı bir deneyim olsa gerek!
New York'ta Şef ile birlikte çıkılan ve kişiye özel tatlıya ilham verecek bir günlük tadım turu... Çok keyifli ve eğlenceli olmalı! Lezzetten çıldırır herhalde insan bu durumda...
Hediye sahibinin evinde düzenlenen ve Ansel'in tatlısını tanıtacağı 30 kişilik parti...Müthiş! İstanbul'a bekliyoruz kendisini bu durumda.
Bir yıl boyunca her ay tatlı hediye sahibinin evine teslim edildikten sonra Ansel gizli tarifi hediye sahibine açıklayacak... Vow!
New York'a iki kişilik first class uçak bileti ve lüks otellerde üç gece konaklama... Kiminle gitmeli?
Aldım gitti !
"Funda Tatlısı" kulağıma pek hoş geldi...Nasıl bir şey olurdu acaba?
Fena bir şımartmalık değil mi?
Şaka bir yana muazzam bir deha olarak bahseliyor Şef Ansel'den.
İstanbul'da da bir dükkan açsa ne güzel olurdu!
Tatlı ile aram yok dedim ama belli mi olur tatlı aşığı oluveririm bir bakarsın!
Kim bilir?
Tatlı konuşalım tatlı yaşıyalım dedik bu sene...
Keyifli tatlı eğlenceli neşeli bolluk bereket dolu bol gezmeli bol kahkahalı samimi içten kesinlikle sağlıklı ve de başarılı bir yıl olsun!
İyilikler ve güzellikler olsun!
Sevgiyle
Tatlı ile hiç aram yoktur ancak teklif inanılmaz hoşuma gitti!
Hele bir de Şef Ansel'in hediye sahibine seslenişi...
"Neyi sevdiğini ve ne yediğini bilmek isterim. Ne yiyerek büyüdün? Annen ne pişirdi? Seninle birlikte kim yerdi? Yiyecek insanlarla temas kurmak ile ilgili bir meseledir. Yemeğin son derece duyusal bir şey olduğunu anlamak zorundasın. Özel bir şey yaptığında hafızanda yaşayan bir andır. O an sonsuza kadar seninle kalır."
Beli ki mesleğini aşkla yaşıyor Şef Ansel. Bir olmuş mesleği ile sanki.Özünü akıtmış işine,yaratılarına!
Kişinin kendini gerçekleştirmesi böyle bir şey olsa gerek...
Cronut hamur işi Şef Ansel'in yaratıcı dehasının amblemi haline gelmiş.
Bu da Şef'in 2011 yılında New York şehrinde açtığı "Dominiquie Ansel Bakery" isimli dükkanı...
Gelelim hediyemin detaylarına...
Hediye sahibinin ilham verdiği ve Cronut'ın mucidi Dominiquie Ansel tarafından tasarlanan orijinal bir tatlı... Bayıldım buna ne yalan söyliyeyim!
Ansel ile birlikte Ansel'in New York'taki fırınında sabahın erken saatlerinde yaşanan perde arkası deneyimi...Çok farklı bir deneyim olsa gerek!
New York'ta Şef ile birlikte çıkılan ve kişiye özel tatlıya ilham verecek bir günlük tadım turu... Çok keyifli ve eğlenceli olmalı! Lezzetten çıldırır herhalde insan bu durumda...
Hediye sahibinin evinde düzenlenen ve Ansel'in tatlısını tanıtacağı 30 kişilik parti...Müthiş! İstanbul'a bekliyoruz kendisini bu durumda.
Bir yıl boyunca her ay tatlı hediye sahibinin evine teslim edildikten sonra Ansel gizli tarifi hediye sahibine açıklayacak... Vow!
New York'a iki kişilik first class uçak bileti ve lüks otellerde üç gece konaklama... Kiminle gitmeli?
Aldım gitti !
"Funda Tatlısı" kulağıma pek hoş geldi...Nasıl bir şey olurdu acaba?
Fena bir şımartmalık değil mi?
Şaka bir yana muazzam bir deha olarak bahseliyor Şef Ansel'den.
İstanbul'da da bir dükkan açsa ne güzel olurdu!
Tatlı ile aram yok dedim ama belli mi olur tatlı aşığı oluveririm bir bakarsın!
Kim bilir?
Tatlı konuşalım tatlı yaşıyalım dedik bu sene...
Keyifli tatlı eğlenceli neşeli bolluk bereket dolu bol gezmeli bol kahkahalı samimi içten kesinlikle sağlıklı ve de başarılı bir yıl olsun!
İyilikler ve güzellikler olsun!
Sevgiyle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder