19 Mayıs 2013 Pazar

'Ben' Üzerine

"Ne cüretle 'ben' dersin? Benim dünyamda 'ben' bir küfürdür. 'Ben' içinde taşıdığın ayrılıktır; 'ben' senin yalanlar ordundur. Kendi 'küçük ben'lerinden birini her söyleyişinde yalan söylüyorsun.

Ancak kim olduğunu biliyorsan 'ben' diyebilirsin; yaşamının efendisiysen ve iraden varsa. Bundan böyle sakın 'ben' deme, yoksa buraya bir daha asla dönemezsin!


Trudi Doyle

Kendini gözle.Kim olduğunu bul!

Kalabalık içinde bir 'ben' olmak, gerçek dışı,kaçısı olmayan,kendi kendine yarattığın sahte inançlar ve yalanlar sisteminin tuzağına düşmek demektir.

Bir bütün içinde olamamanın eksikliği, insanı cehalet,korku ve kendi kendini imha etmeye mahkum eder ve onu hastalıklara, çöküşe, saldırganlığa, acımasızlığa ve dış dünyada savaşmaya götürür.

Dünya,senin onu düşlediğin gibidir; o bir aynadır. Dışarıda kendi dünyanı bulursun, yarattığın, düşlediğin dünyayı.

Dışarıda kendini bul! Git ve kim olduğunu gör...

Diğerlerinin, senin içinde taşıdığın yalanın, uzlaşmanın, cehaletinin yansıyan görüntüleri olduğunu keşfedeceksin...Değiş...Ki dünya değişsin. Beter bir dünya yaratıyorsun, sonra da kendi yarattığın şeyden, kendi eserinden dehşete düşüyorsun. Dünyanın nesnel olduğunu düşünüyorsun...oysa dünya senin onu düşlediğin gibidir. Git, dünyaya gir ve bunları kabullen...Kendiiçindeki yoksullarla, zorbalarla, toplum dışına atılmışlarla tanış. Onları kabullen!Sakın onları görmezden gelme ve sakın suçlama. Dünyana teslim ol. Git ve yarttığın şeyi bilinçli olarak kabullen; bir dünya, müsamahasız, cahil ve...ölü.

Bir kişinin gücü, kendine sahip olmasında ve aynı zamanda kendisine teslim olmasında yatar."

Dreamer (Tanrılar Okulu)

4 yorum:

  1. dreamerla ilk karşılaştığımda biri yüzüme aralıksız tokat atıyor sanmıştım...yıllar yılları kovalarken onun sözlerindeki gerçeklik payı acımasızca dikildi karşıma her seferinde...çok teşekkürler paylaştığın için...herkes (ben de dahil) kendini " bir şey" sanırken ,aslında insanın kendini bile sadece hayal ettiği gerçeği ,belki birilerinin uyanmadını sağlar.... sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kitabın yarısındayım ve gerçekten bayağı bir tokatlıyor insanı...herşeyin bir hayal olduğu ve bunun tek sorumlusunun kendimiz olduğu ciddi bir samimiyet dürüstlük ve yürek istiyor gerçekten...teşekkürler paylaşımın için...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Somebody necessarily lend a hand to make severely articles I'd state. That is the first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the analysis you made to create this actual put up extraordinary. Fantastic activity!

    Here is my web blog just click the following document

    YanıtlaSil
  4. Remarkable things here. I'm very glad to peer your post. Thanks so much and I'm looking ahead to touch you.
    Will you kindly drop me a e-mail?

    Feel free to surf to my webpage: petershipkov.com

    YanıtlaSil