19 Aralık 2017 Salı

KALP İLE BULUŞMA

Dün KALBEN DERNEĞİ'nin 1. yaş gününe davet edildim.Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği...Çok anlamlı bir akşam idi.



Kurucu başkanın kendisi de koruyucu bir çocukmuş. Şu anda 29 yaşında bir tiyatro sanatçısı. Onun ve diğer pırıl pırıl gençlerin İnanılmaz hikayeleri salondaki herkesi gözyaşlarına boğdu. Ve yaşam nasıl da sihirli bir yer ve kaderlerimiz görünmez ağlarla nasıl da bir birine bağlı bir kere daha şahit olduk!

Annesine (koruyucu annesi) kanser teşhisi konmuş 28 yıl önce ve şoku atlatmak için Fenerbahçe Parkı'na gitmiş anneciği. O sırada çalıların arasında görmüş onu. Sapsarı saçlı masmavi gözlü 6 aylık bir kız bebek ile kesişmiş yolları böylece. Evet koruyucu annesi olmuş kadın bu minik bebeğin. Ve ne ilginçtir ki kanser teşhisi de yanlışmış meğer! Annesi tek tek katılımcılara hoşgeldiniz dedi...Yaşını almış bir hanımefendi!

Başka bir hikaye de çok çarpıcı idi. Üniversite son sınıfta grafik eğitimi alan genç bir kız sahnede idi. Nefes almasın diye ağzı da kapanmış siyah çöp poşetinde çöpte bulunmuş Ankara'da. Müthiş bir hikayesi var onun da. 7 yaşında öğrenmiş evlat edinildiğini ve ne şanslıyım demiş teyzesine koşup. O sıra annesi çalışıyormuş zira. Ve ailesini araştırmak istemiş hikayesini öğrenmek 18 yaşında. Anıtkabir'de aslanlı yolda başım dimdik yürüdüm normalde baş öne eğik yürünür bilirsiniz dedi. Beni Atatürk'ün ilk kurduğu yetiştirme yurduna yerleştirmişler ve ben babamı bulmuştum artık dedi gözlerinden yaşlar süzülüyordu.

Müthiş güzel şeyler oluyor! İnsan tohumu serpiliyor...Umut fidan oluyor...Ve hiç bir şey olduğumuz kişi olmamıza dharmamızı gerçekleştirmemize engel değil. Hayata inanıp güvenmeli! Yeter ki kalbimiz açık olsun ve sevgi de olalım...

Önemli bir inanç kalıbım kırıldı. Evlat edinilen çocukların bu durumu travmatik yaşayacağı ve/veya ciddi sıkıntıların hayatımıza gireceği vs gibi bir algı varmış kafamda. Oysa anladım ki bu çocuklar terk edildikleri ailelerinden ayrıldıklarında asıl bir şansları oluyor.Yaşam göz kırpıyor bu minik yüreklere...

Evet dün kalp ile bir buluşmam oldu!

Kalben Derneği 'ne Destekleriniz için şimdiden teşekkürler...

http://kalben.org.tr/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder