21 Ağustos 2021 Cumartesi

Mustafa Kemal 'in Suçu Ne?

Bugün Sözcü gazetesindeki haber ile sarsıldım.

Yaklaşık üç yıl önce Çatal çifti 45 günlük bir bebeği evlat edinmiş ve adını da Mustafa kemal koymuş. Ve üç yıl sonra biyolojik baba ortaya çıkıp çocuğu Çatal çiftinden almış.



Bebeğin annesinin bebeğini kuruma bıraktığı ve babasının da bugüne kadar arayıp sormadığını da yazıyor haber. Biyolojik baba bebeğin varlığından haberi olmadığını ifade etmiş.

Üç yıldır birlikte yaşadığı ailesinden, arkadaşlarından, odasından koparılıp hiç tanımadığı bir adam ile bilinmedik bir yere gönderilmiş Mustafa Kemal.

Ayça Çatal ''Oğlumu kalbimde büyüttüm. Onunla aramda kan değil kalp bağı var. Dosya yeniden incelensin. Oğlum bizimle büyüsün. Onu çok seviyoruz.'' demiş.

Zaten Mustafa Kemal 'de odasından evinden ayrılmak istememiş. 

Nasıl bir şok yaşatılmış minik yüreğine Mustafa Kemal'in? 

Kalbim sızladı.

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim.

Verilen karara İTİRAZIM VAR! 

Kanunlar,  yazılı kurallar genel bir rehberdir sadece.

Yasayı uygulayanın bireye ve topluma karşı öncelikli sorumluluğu ,  o anda karşısına gelen olayda kanunların üstünde, en yüksek ilke  ve değerlerle karar verebilmesidir.

Evet, çocuk hakları insan haklarının üstündedir. (*) 

Mustafa Kemal'in hakları ve bütünsel iyiliği biyolojik babasının haklarının üstünde tutulmalıydı.

Biyolojik baba gerçekten de bilmiyor olabilir eşinin hamileliğini, fakat bu çocuğun haklarının çiğnenmesine gerekçe gösterilemez.

Belki de kurumun daha kapsamlı araştırma yapması , anne gibi babadan da rıza alması gerekirdi. Mustafa Kemal biyolojik babaya verilmeden önce, bu dosyanın etraflıca araştırılması ve sorumluların bulunması gerekirdi öncelikle. Çok hızlı otomatik refleks şeklinde değerlendirilmiş sanki dosya.

Böylesi bir uygulamanın onanması evlat edinmek isteyen bir çok aileyi insanı da huzursuz edebilir üstelik.

Sahi sevgi ne idi? 

Sevgi emekti. 

Sevgi özendi. 

Sevgi ilgiydi. 

Sevgi mevcudiyetti.

Üç yıl boyunca sevgi ile büyütülen bir çocuk, bir anda ona sevgi veren ailesinden koparılıp bilmediği bir insan ile bilmediği bir yere gönderildi.

Bu çok büyük yanlıştan bir an önce dönülmesini diliyorum.

Toplumun tüm kesimlerini bu dosyanın yeniden incelenmesi için kamuoyu yaratmaya ve Çatal çiftine destek olmaya davet ediyorum.

Mustafa Kemal  acilen ailesinin evine dönmeli!


(1) İngiltere'de çocuklara cinsel taciz ve saldırı suçlarından hüküm giyen Mark Sutherland, kendisi hakkında, pedofil avcıları diye tanımlanan kişilerce toplanan ve mahkemeye sunulan delillerin, 'özel hayatın gizliliği ihlal edilerek' toplandığını ve hukuka aykırı olduğunu söyleyerek cezasına itiraz etmişti. Fakat Yüksek Mahkeme  kararında çocukların çıkarlarının bir pedofilin ceza yargılaması sırasında öne sürebileceği herhangi bir hak iddiasından daha öncelikli olduğuna hükmetmiş, Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesiz temyiz başvurusunu reddetmişti. Yargıç Sales, insan hakları hukukunun özel hayatın mahremiyetini koruyan kurallarının bu davada sanık için geçerli olmadığına oy birliğiyle karar verildiğini eklemişti.

Görsel American Adoptions



xxx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder