3 Haziran 2012 Pazar

Çocukların Meleği Hanumana

Geçenlerde Ankara'daydım iş için...Bir arkadaşımla öğlen yemek yedik...Israrla bana Beki İkala Erikli'nin kitaplarını almamı söyledi...Hatta benim kaytaracağımı bildiğinden sanırım bana aldı hemencik orada kitapları.

Melek konusuna oldum olası biraz mesafeli durmuşumdur. Kimbilir belki de analitik düşünce temelli bir mühendislik eğitimimin bunda katkısı vardır.  Ancak artık biliyoruz ki evrende yanlız değiliz ve farklı titreşime sahip canlılar var. Her ne isimle çağırırsak çalışalım bizlerden farklı titreşen (ışık formu sonuçta herşey) ve dolayısıyla duyulması görülmesi normal insan gözü kulağı ile mümkün olmayan canlılar olabilir gerçekten de? Neden olmasın?


SHRI  HANUMANA

Ben de bu yaklaşımla geçtiğimiz hafta bir yurtdışı seyatinde yanıma aldım bu kitabı...Kitabın adı "Meleklerle Yaşamak"

Melek Cebrail 'in çocukların başmeleği olduğu yazıyordu kitapta...Kitaptaki mesajı paylaşmak istedim sizlerle...

"Merhaba sevgili dostlarım. Ben Gabriel (Cebrail) 'im ve bu kez çocuklar hakkında konuşmak istiyorum sizlerle. Onlar birer mücevher sevgili dostlarım. Biliyorsunuz ki onlar , büyürken , siz onlara nerede ise "şekil veriyorsunuz". Onlar büyürken size bağlılar. Hem duygusal hem de fiziksel olarak onları korumanız çok önemli. Onların içindeki ışığı koruyun onların saflığını koruyun bilin ki onlar çok nazikler , kırılganlar ve onların korunmaya ihtiyaçları var. Çocuklarınızın sert enerjilere ve sizin medya dediğiniz ortama maruz kalmaktan korunmaya ihtiyacı var. Medyadaki agresifliğin sert enerjilerin herkesi etkilediği bir gerçek ama çocuklar için bu etki katlanarak büyüyor. Bu etkiler çocuklarınızı derinden etkiliyor sevgili arkadaşlarım, onların içindeki ışığı etkiliyor.

Onkara saf sevgi verin, bırakın onlar içlerindeki ışıkla birlikte büyüsün. Bırakın onlar, içlerindeki ışığı besleyebilsinler. Zihin  ve vücutları bu sert enerjilere maruz kaldığında , o minik kalpleri acı duyuyor ve biz bu acıyı onların enerji alanında çok net görebiliyoruz.

Onlar eğlenmeli , oyun oynamalı , bol bol gülüp , çoşku duymalılar hayatta. Onları stressten koruyun. Onlara saf sevgi verin ve kendi stressinizi kızgınlığınızı onlara yansıtmayın. Kendinizi tutamıyacağınızı hissettiğinizde bir an durun ve çocuklarınızın gözlerine bakın- gözlerinin derinliklerine bakın ve onların özünü (ruhunu) görün . Onların gözlerinde 'gerçeği 'göreceksiniz. O zaman 'uyanacaksınız' ve hisleriniz değişecek. Eğer onlarla , onların özü ile gerçekten iletişime geçebilirseniz , hareketleriniz sevgiden kaynaklanacak.

Bu zamanlar çok önemli zamanlar sevgili arkadaşlar ve çocuklarınız bir çok şey yaşıyor. Bilinki şu anda onlar için en önemli şey, sevgi ile büyümeleri. Stresten uzak olmaları . Sert enerjilerden , ortamlardan uzak olmaları. Onları besleyin sevgili arkadaşlarım, bunun ödülünü alacaksınız. Onları sevgi ile doldurun ve bilinki o sevgi size mutlaka geri dönecek. Çocuklarınıza verdiğiniz sevgi , bir ömür boyu onlarla kalacak ve siz bunun karşılığını alacaksınız, onlarca , binlerce kez fazlası ile.
Sevgiyle kalın arkadaşlar"

Son kısımdaki karşılık bölümü hariç genel olarak çok yakın hissettim bu mesaja kendimi. Karşılık beklemeden koşulsuz sevmeli çocukları...Bir karşılık beklentisi var ise onlar da bunu hisseder...Belki de burada bahsedilen bu sevginin karşılığı çocuklardan dönen bir şey değildir. Ne ekersen onu biçersin felsefesinin bir yansımasıdır. Evren senin verdiğini kat be kat fazlası ile sana döndürür...Neyin yaşamımızda çoğalmasını istiyorsak onu daha çok vermelisiniz derler ya...

Gelelim bu işin Hint versiyonuna...Hinduizm 'de meleklere "deity" denir ve de formları vardır. Melek Cebrail 'in , yukarıdaki resmini gördüğünüz "Hanumana" olduğunu aktarmıştı gurum. O maymun başlı , gökyüzünde uçabilen , rüzgarın oğlu,  bebekken güneşi tatlı sanıp yutmaya kalkan , Kral Rama'nın en önde gelen hayranı ve hizmetkarıdır. Büyük epik destan Ramayana 'nın en önemli karakterlerindendir . Hanumana aynı zamanda. Hindistan'da bir çok çizgi film ya da çizgi roman kahramanıdır...Çocuklara hatta Hanuman kostümleri giydirilir festivallerde.

ÇİZGİ FİLM KAHRAMANI HANUMANA

Internetten bazı çizgi filmleri İngilizce alt yazı ile izleyebilirsiniz çocuklarınızla. Benim oğullarımın da en sevdiği çizgi film kahramanlarındandır sevgili Hanumana. Çok sevecekler Hanuman'ı çocuklarınız...Onların minik kalbi herşeyi bizden iyi biliyor. İnanın!

İyi Pazarlar...

Sevgiler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder