9 Ekim 2019 Çarşamba

Çocuk Okutan Elma Ağaçları

Evet evet yanlış duymadınız.

Elma ağaçları çocuk okutuyor.

Malum ülke dünya gündemlerinin yanı sıra ,  insanın yüreğini şöyle bir havalandırıp içindeki nefessiz ışıksız kalmış umut tohumlarını yeşerten besleyen haberler de geliyor az da olsa.

Cumhuriyet 'in geçen pazar haberlerinden birinden bahsediyorum.

''Elmalar, öğrencilere burs olacak'' başlığı ile verilmiş haber.



Sivas Divriği'nde yaşayan Mehmet Sayar, 37 dönümlük elma bahçesindeki 50 ton elmayı , öğrencilere burs verilmesi için Divriği Kültür Derneği'ne bağışlamış. Dernek Başkanı Cafer Yıldız, beraberindeki 250 gönüllü ile elma hasadına başlamış. Satılacak elmalardan elde edilecek gelirin tamamının ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verileceği belirtiliyor. Bu arada elma toplamaya Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ve CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak ve mahallelerden halk da katılmış.

Müthiş bir haber değil mi?

İnsan özünde çok güzel bir varlık.  Ortak bir iyilik güzellik hedefi çerçevesinde nasıl da birleşiyor çalışıyor emek veriyor insan insana.

Bitkilerin Zekası isimli kitabı okuduktan sonra ağaçlara ve tüm bitki alemine başka gözle bakıyorum. Gerçekten zeki varlıklar. Bizim 5 onların 20 duyusu var. Bizden daha gelişkin oldukları kesin. Ve yeryüzünde hayvanlardan dahi önce varlar. Hepimizin atası onlar. Bu uygulama devam ederse belki seneye daha çok meyve verirler demeden edemedim ne yalan söyliyeyim.

Bir de köylerden hasatı toplayacak insan bulamıyoruz zeytinler meyveler dalında çürüyor serzenişleri aklıma geldi. Gönüllüler ile hasat toplanıp geliri ile bu tarz yardımlar yapılabilir. Her mahalle her köy  her ilçe kendi ihtiyaçları için bir araya gelip çalışabilir.

Ortak hedef de insana hizmet insanı beslemek yetiştirmek olunca eminim çok paydaşı olur bu tarz projelerin.

Ben insana inanıyorum.

Her şeye rağmen o bir yerlerden çıkış bulup yoluna devam edecek...

Bol elma hasatlı bir güz olsun...


Sevgiyle,










xxx








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder