19 Kasım 2020 Perşembe

Ergen Kadınlar Ergen Erkekler

 Bugün çok içim dolu.

Yazasım var!


Kısa kısa bir kaç paylaşım yapacağım.

Bedenen büyüsek dahi duygusal olarak büyüyememiş olabiliyor kişi.

Fiziksel olarak 50 yaşında ve duygusal olarak 16 yaşında bir ergen erkek ya da  fiziksel olarak 50 yaşında ve duygusal olarak 16 yaşında bir kadın  ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. 

Küçük oğlum 15 yaşında ve ergenliğin dibini yaşıyoruz şu sıralar.

Bencil doğal olarak. Karşıdakinin duygusu ile empati kurma konusunda hala çok yolu var. Kendi ihtiyaçları öncelikli ve hemen şimdi yerine gelmeli her istediği. Yoksa söylenmenin surat asmanın küsmenin hatta yer yer kırıcı bile olmanın haddi hesabı yok. Hep diğerleri suçlu hep kendisi haklı.  Sadece kendisi var. Dünya onun etrafında dönmeli. Sevgisi ben-cil henüz.

Tam da oğlum gibi ergen davranışları sergileyen bir erkek ya da kadın ile karşılaşmışsanız, benzeri deneyimler yaşamışsınızdır.

Bu insanlar ergen yanlarını ikili ilişkilerde ortaya çıkartıyor olabilir. İş hayatında yetişkin davranışlar sergiliyor olabilir örneğin. Ancak 'anne'' ya da ''baba'' arayışındaki ergen erkekler ya da kadınlar ikili ilişkide bir anda ergenleşebiliyor sanki.

Karşımız çıkan insanları tanımak için belki de tek çözüm iyi bir dinleyici olmak. Kendilerini hayatlarını anlattıklarında ne kadar yetişkin ne kadar ergen olduklarını ancak o şekilde anlayabileceğiz.

En güzeli iki yetişkin  ve de sen-cil sevebilenler arasındaki ilişki.

Ben-cil değil sencil sevebilenlerle karşılaştırsın hayat hepimizi.

İster arkadaş, ister sevgili, ister eş ne sıfatla olursa olsun...

Sevgiyle,








xxxx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder