14 Ocak 2021 Perşembe

Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Kariyer

EKOIQ 'dan son derece önemli bir makale...Orijinal link en alttadır. 

Geleceğin dünyasında çocukların gezegeni destekleyen mesleklere sahip olması için, şimdiden onların  doğa ile bağını güçlendirmek son derece önemli.


                                                                   Foto Starenergypartners


 ...Uluslararası İş Örgütü’ne (ILO) göre, 2020 yılının ikinci yarısında 495 milyon tam zamanlı iş yok oldu. Buda kaybedilen iş gelirinin 3,5 trilyon dolar gibi şaşırtıcı bir seviyeye çıktığı anlamına geliyor (1).....

Önümüzdeki on senede, yeni işler ve iş aileleri ortaya çıkacak. Bu yeni işler küresel işgücünün neredeyse yarısına denk düşen yani 1,5 milyar insana iş sağlayacak (2). Bu dönüşüm, özel ve kamu sektörlerinde “yeşil” işlere dönüşümü içeriyor.

Çocuğunuzun Yeşil Profesyoneller Olması İçin Beceri Geliştirmelerine Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?

  • Doğa hakkında buluşlar ve yaratıcılık: Çocuğunuzun doğada oynamasına ve yaratıcı enerjilerini doğayla birleştirmelerine izin verin.
  • Merak: Çocuklarınızın doğayla bağlantılı yeni hobiler edinmesini teşvik edin (Örneğin, bisiklet, yelken, dalış, astronomi, doğa fotoğrafçılığı gibi).
  • Doğada kendine güven ve bağımsızlık: Çocuğunuzun doğayla yakın ve bağımsız bir etkileşim kurmasına izin vererek onları doğada kendilerini güvende hissetmeleri için cesaretlendirin (Örneğin kamp yaparak, yürüyüş yaparak, vb.)
  • Doğa sorumluluğunu besleyin: Çevre için iyi bir şey yapmaları için sorumluluk verin (Örneğin, geri dönüşüm, bitki dikme, plaj temizleme, hayvanları koruma gibi). Çocuğunuzun doğaya geri verme inisiyatifini alması için teşvik edin.
  • Etkin yurttaşlık: Yaşadığınız sosyal ortamda önemli olan çevre ilişkilerine ilgi geliştirmesi için onu destekleyin. Örneğin semtinizde enerji ve su kullanımının, kirlilik ve çöp üretiminin azaltılmasına yönelik proje, kampanya ve etkinliklere çocuğunuzun katılmasını ve sorumluluk almasını yönlendirin. Yaşadığınız toplumun daha sürdürülebilir olması için çocuğunuzun etkin yurttaşlık yapmasını destekleyin.










xxx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder