24 Mart 2020 Salı

Coronalı Günlerde Kundalini Meditasyonu

Endişe, korku, stres yönetimi ile, dikkat ve odak güçlendirmek üzere Kundalini Meditasyonu' nu  öneriyorum.1993 yılından bu yana uyguladığım ve çevremdeki dostlarla paylaştığım bir teknik.



Kundalini sakrum kemiğimizin içinde uyuyan spiral formunda hassas, dişi bir enerji. Her insanın içinde var bu enerji. Kundalini uyandığında omurilikten yükselip , bizim kozmik enerji ile bağlantımızı tesis ediyor ve yoga gerçekleşiyor. 1000 taç yapraklı bir lotus ile ifade ediliyor bu uyanış.  Yoganın sözlük anlamına bakarsak, Tanrı ile (evren doğa Ruh da diyebilirsiniz inancınıza göre) birleşme bütünleşme anlamına geliyor.  Kundalini  Yoga 'nın  Carl Gustav  Jung'un  da çalışmalarında yer alan bir uygulama olduğunu iletmek isterim.

Videoyu önce izleyin. Sonra gözlerinizi kapatıp tekrar videoyu oynatın. Bu sefer dinleyerek ve de söylediklerimi uygulayarak beni takip edin. Bu uygulama  Kundalini uyandırma uygulaması olup  sonrasında da sessiz sakin bir köşede gözleriniz kapalı  meditasyonunuzu yapabilirsiniz. 

Her gün sabah akşam 10 'ar dakika yeterli olacaktır ilk başta. Ne kadar isterseniz o kadar devam edersiniz meditasyona. Videoyu bir kez dinleyerek uygulamanız, sonrasında da sadece sessizce meditasyon yapmanız Meditasyon düşüncesiz idrak konumu olarak tanımlanan bir bilinç halidir. Trans uyku gibi bir durum değildir. Sadece düşüncelerinizi seyreder  onlara takılıp geçmişe yada geleceğe gitmezsiniz. Şimdi ve burada olursunuz.

Nasıl ki okyanusun yüzü dalgalı fırtınalı iken en derinleri sessiz sakin ise bizim de varlığımızın derinliklerinde böyle dingin  huzur dolu bir alan var. Yüksek benlik olarak da ifade ediliyor bu alan. Kendimizle daha derinden temas etmeye, kendimize sarılmaya, kendimize köklenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kesin iyi hissedeceksiniz...

Bir de sokağa çıkamadığımız bu günlerde ayaklarınıza iki üç günde bir de olsa tuzlu su banyosu yaparak topraklanmanızı öneririm. Suyu da WC de kullanabilirsiniz sonradan.Malum en önemli ihtiyaçlarımızdan biri su bu dönemde...

Sevgiler,

















xxxx

1 yorum: