27 Aralık 2020 Pazar

Yüreğin Yolu ve 2021 Dileklerim

Chamalu Yüreğin Yolu (And Şamanlarının Bilgelik Öğretisi)  isimli kitabın son bölümümü paylaşıyorum sizlerle...

Yeni yıl sağlıkla, ışıkla, huzurla, aşkla gelsin ...

'' Güne teşekkür ile başlamanın önemini unutma. Uyandığında bir gülücükle selamlamalısın sabahı, tümüyle sevinerek almaya istekli olmalısın bu yeni armağanı. Yataktan kalkıp ilk adımlarını atarken, durdurulamaz bir gezgin olduğunu sakın unutma. Her günün kendine özgü doğuşu olduğunu gözlemle. Günle kalk; her şeye yeniden başla, yeniden doğ. Her gün yeniden doğmuş olmalısın, karanlığın yerine geçip ışıkla doldurmak için yenilenmiş olarak. Dışarıdayken sen Tata İnti  (güneş tanrısı) ile birlikte, yak içindeki ışığı. Her sabah yıkanırken anımsa suyun sıvılığını. Bedenini yıkarken arıt içini.  Giyinmeden önce okşa bedenini konuş bedeninle! Giyinirken unutma güzelliğin önemini, tadına var süslenmenin. İçinde üreyen utancı gizlemek için giyinme elbiselerini. Her eyleminde, her düşüncende aşk döngüsünün içinde kal. Orada sana görülmez duvarlar örer güçlü ve yoğun bir erk.

Hep minnettar ol. En kötü anlarda sevecenlik göster. Senin savaş alanın senin bulunduğun yerdir. Senin okulun yaşamın kendisidir. Senin öğretmenlerin karşına çıkan sorunlardır.

Her şey bir fırsattır büyümek için. Bedenini kuvvetlendirmelisin. En ters durumlarda kendini rahat duyumsayacak gibi yetiştir kendini. Dönemsel olarak Toprakta ya da ormanlarda sığınacak yerler bul. Kendini erklendirirken bencil olma; varlığınla paylaşım yarat, sık sık çığrı söyle, her yerde danset. Eğer seni deli sanırlarsa başkaları, onayla onların şüphelerini; böylece seni bırakırlar yalnızlığına. Kolayca bağışla. Paylaş! Mutluluk paylaştıkça artar. Yaptığın her işi sev, yaşamdan tat almayı sürdür ve yaşayadur tüm yoğunluğunca. Gezginler dolu dolu bir yaşamın aşığıdırlar, sadıktırlar ona.''









xxx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder