4 Mayıs 2011 Çarşamba

Ayranın Akrabası Hintli ''Lassi''

Ayranın Hint Modeline ''Lassi'' deniyor...Tuzlu veya tatlı olabiliyor...

İşte bazı örnekler...

Bildiğimiz ayrana taze bir kaç yaprak kişniş yaprağı doğrayabilirsiniz...Hani yazın fesleğen koyarız ya biz...

Buna benzer şekilde taze nane yaprakları da kullanılabilir...



Bir diğeri de kimyon tohumu ekleyebilirsiniz...Dört beş adet tohum yeterli olur...Mümkünse bir süre bekletin tohumları ayranın içinde...

Bazen de taze zencefil tozu ve yeşil biber parçacıkları atılabiliyor bildiğimiz tuzlu ayran üzerine...

Tatlı ayran olayı ise çok enteresan...

Bildiğimiz su ile çırpılmış yoğurda limon suyu, herhangi bir meyve suyu ya da gül suyu eklenebiliyor...

Bir başka lassi için tuzsuz ayrana bir kaç safran yaprağı da atılabiliyor ...Ya da benzeri şekilde bir iki adet kakule ezilerek tohumları ve yeşil kabuğu bardağa eklenebilir...Biraz beklemesi iyi olur rahiyanın içeceğe yayılması için...

Mango Lassi bir şahane olay...Su ile çırpılmış yoğurda mango şurupu ya da olgun mango parçacıkları eklenip (tercihen biraz da süt ve şeker) çırpılarak milk shake kıvamına geliyor...İsteğe göre üzerine krema ve şamfıstık parçacıkları serpebilirsiniz...

Muz ya da papaya gibi meyvelerle de yapılabiliyor bu lassi...

İsterseniz şeker ekliyebilirsiniz tatlı lassilere...Uykusuzluğa da bire birmiş tatlı lassiler...

Tatlı tuzlu tüm lassileri buzlu öneririm...

Benden bu kadar ...Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış...

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...